Endelig Jul

Endelig JulMange års oppsamlet julestoff er kommet ut i et pianojulehefte. Dette er arrangementer jeg har laget opp gjennom årene, dessuten arrangerte jeg noen brennferske i løpet av sommer og høst 2011. Pianoheftet inneholder stykker som har en stor spredning i vanskelighetsgrad, det er egnet for elever med ca. ett års fartstid som pianoelev. Så kan det tas fram i mange år fremover, og nye sanger kan læres, nye utfordringer mestres.

Det har vært viktig for meg å levere musikalsk kvalitet i alle arrangementene, men også å gi elever tekniske utfordringer. Det er også en pedagogisk tanke bak det å arbeide med forholdsvis korte stykker, som inneholder noen utfodrende takter som man kan jobbe ordentlig med.

For folk som har spilt piano et par år, er det en fin samling med julesanger, der også de letteste stykkene fungerer fint musikalsk.

Mange flotte sanger, mange artige arrangementer. Glimrende illustrert av Solveig Slåttli.
Kan bestilles på Musikkforlagene.no

Innhold:

 • Bjelleklang
 • Deilig er den himmel blå
 • Deilig er jorden
 • Det lyser i stille grender
 • Didlidi, å vetle julaftao
 • Ding dong merrily on high
 • Endelig jul
 • En stjerne skinner i natt
 • Glade jul
 • Go tell it on the mountain
 • Himlen i min famn
 • I en natt
 • Jeg gikk meg over sjø og land
 • Josef, kjære Josef god
 • Julen er her
 • Lys til nattsvart jord
 • Mary´s Boy Child
 • Mitt hjerte alltid vanker
 • Nå vandrer fra hver en verdens krok
 • Santa Lucia
 • Sonjas sang til julestjernen
 • Tenn lys
 • When you wish upon a star
 • Å jul med din glede

 

2 tanker om “Endelig Jul

 1. Tusen, tusen takk for et kjempefint hefte julesanger. I en jungel av usmakelige og vanskelige arrangementer presenterer Hallstein Lunde frie og enkle arrangementer som tilogmed pianolæreren har lyst til å spille når man kommer hjem fra jobb. Det sier ikke lite. Glade jul gikk rett til hjertet, til og med Mary’s boychild (som jeg egentlig ikke liker) får jeg faktisk lyst til å spille – groovy og stram.
  Jeg setter også stor pris på de sangene som har intro. Stemningsskapende, fine inngangsporter til sangene.
  «Endelig jul» gjør at min førjuls- og juletid som pianolærer får en ny glans, og jeg vil spre budskapet om heftet rundt til både kolleger og elever.
  Gudrun Klakegg, Skien vgs

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *